Aug 27, 2010

Off topic // BoardGameGeek

APIE BGG...

Kadangi šį tinklapį minėsiu ir jo medžiaga remsiuos itin dažnai, reikia atiduoti pagarbą ir trumpai paaiškinti, kas tas www.boardgamegeek.com

Stalo žaidimų mėgėjui tai yra numeris 1 vieta internete, kur ieškoma informacijos apie vieną ar kitą stalo žaidimą. Tai didžiausia pasaulyje (turbūt?) stalo žaidimų mėgėjų bendruomenė bei duomenų bazė, kurioje rasi visko: ir taisykles, ir diskusijas, papildomus pasiūlymus, filmukus, nuotraukas ir galėsi netgi nusipirkti žaidimų.

BoardGamesGeek yra kaip IMDB filmų mėgėjams - tinklapis, kuriame pirmiausiai pasitikrini vieną ar kitą žaidimą ir tik tada domiesi "giliau". Visi tinklapio nariai (nemokamai prisiregistravę) balsuoja ir reitinguoja žaidimus, todėl yra vedamas taip vadinamas BGG topas - visų stalo žaidimų visų laikų topas... Kas renka tą topą? Ogi tu, aš ir jis su ja. Žmonės balsuoja, dalinasi savo išgyvenimais, aiškinasi taisyklių neaiškumus... Galų gale fotografuoja save prie žaidimų stalo, pildo savo turimų žaidimų sąrašus, keičiasi žaidimais su bendraminčiais ir netgi ieško kompanionų vienai kitai partijai šį vakarą. Beje, topo viršūnėje esantis Puerto Rico šio įrašo rašymo metu turi 8,2 (iš 10) reitingą - ir jis pasiektas su 20700 balsų!!!

Tai, kad nekreipti dėmesio į šį topą negalima ir taip aišku, tačiau visada reikia turėti ir savo šviesų protą: kai kurie Lietuvoje esantys stalo žaidimai pritaikyti būtent mūsų rinkai, t.y. taisyklės išverstos į lietuvių kalbą, kortelės su lietuviškais aprašymais ir t.t.  Tokių mažų dalykų iš tokios mažos šalelės kaip Lietuva vargu ar galima tikėtis šioje didžiulėje pasaulinėje duomenų bazėje, todėl nebūtina ir aklai tikėti VIEN TIK šitu BGG.

Kaip ten bebūtų, BGG yra vieta, kur turėtų užsiregistruoti kiekvienas save ir varžovus gerbiantis stalo žaidimų mėgėjas. Kiekvienas protingas tavo balsas gali išgelbėti šypsenas, kuomet blogą žaidimą galime atskirti nuo gero pasikliaudami 10000 žaidėjų nuomone, tiesa?

Tai tiek, laimėjai tu!
Sėkmės!

No comments:

Post a Comment